calengroth.hu
… jövünk …
… jövünk …

Vasárnapi kockaság

Érdekes kiállításon jártam az elmúlt hétvégén. A XV. kerületi Csokonai Művelődési Központban került megrendezésre a 4. Retro video- és kvarcjáték kiállítás.

A művház előterébe lépve mindjárt két régi flippert láthattunk, amit aztán ki is lehetett próbálni.

A teremben aztán egészen a hetvenes évektől kezdve játékgépek, konzolok, számítógépek és tartozékaik bőséges választékával találkoztunk, külön egyik oldalon a játékkonzolok, másikon a számítógépek, a megjelenésük idejének sorrendjében kiállítva.

A játékok között szinte minden általam ismert (és még sok ismeretlen) gép megtalálható volt, a Videoton TV játéktól a Sega Megadrive-on keresztül egészen egy limitált szériás Xbox-ig.

A másik oldalon számítógépek sorát a Sinclair ZX81 és a Spectrum kezdte, a Commodore több típusa folytatta a sort, aztán láthattuk a hazai ipar termékeit is (Primo, HT 1080Z, Videoton TV Computer).

A terem közepén jó néhány asztalon működő gépeket próbálhattunk ki, régi, jól ismert játékokkal (Mario és hasonlók).

 

A fotókon jól látható, hogy az előbbi leírás mennyire meg sem közelíti a valóságot. A gépek hihetetlen választékát láthatták a látogatók, akik között minden korosztály képviseltette magát.

Készült video is, de fel sem teszem ide, mert az enyémnél sokkal jobb video található az esemény frissen létrejött Facebook oldalán:

http://facebook.com/retrokiallitas

Egyszóval nekem nagyon tetszett a kiállítás, régi emlékeket ébresztett a 8 bites korból. Gratulálok a szervezőknek!