calengroth.hu
… tudományos kísérlet …
… tudományos kísérlet …

Austra Budapesten

Újabb bakancslistás zenekart láthattunk élőben, október 18-án a Dürer Kertben lépett fel egy másik kedvencünk, a kanadai Austra. Idén megjelent Future Politics című albumuk európai bemutatójának első állomása volt Budapest.

Vendégként az Austra előtt a kolumbiai származású Ela Minus ( eredeti nevén Gabriela Jimeno ) lépett a színpadra, egyszemélyes electro produkciójával. Eddig még sosem hallottunk róla, ezért kíváncsian vártuk a műsorát. Érdekes, a Facebook-oldalán saját maga által TinyDance-nek nevezett műfajú zenéje azt hiszem bejött a magyar közönségnek, az első sorokban néhányan legalábbis nagyon élvezték.

 

 

Ela Minus produkciója után nagyon vártuk az Austra műsorát, rövid átszerelés után jöttek is a színpadra, minden felesleges szöveg nélkül kezdtek egy régebbi számukkal a Feel It Break albumról. Nagy meglepetésünkre a dobok mögött az előbb látott kolumbiai hölgy ült, Katie Stelmanis mellett csak a fiúk ( basszus és billentyűk ) álltak a színpadon, sehol a youtube- videókról ismert felállás. Ennek ellenére nekem nagyon tetszett, ahogyan az album-változatokhoz képest felpörgetett, tuningolt ismerős számokat játszották. Kicsit több mint egyórás koncertjükön az új album mellett régebbi, ismert számaik is elhangzottak, talán az egyik legismertebb, a Lose It is.

Katie különleges hangja szerintem csak csiszolódik az évek múlásával, élöben szerintem nem tűnt olyan visszafogottnak, mint az albumokon. Összességében az egész zenekar óriásit alakított, a közönség kétszer is visszatapsolta őket. Ezzel együtt számomra kicsit gyorsan eltelt ez az egy óra, még hallgattam volna őket.

Ismét egy színvonalas és jó hangulatú koncertet láthattunk, minden percét élveztük.