calengroth.hu
… jövünk …
… jövünk …

Austra Budapesten

Újabb bakancslistás zenekart láthattunk élőben, október 18-án a Dürer Kertben lépett fel egy másik kedvencünk, a kanadai Austra. Idén megjelent Future Politics című albumuk európai bemutatójának első állomása volt Budapest.

Vendégként az Austra előtt a kolumbiai származású Ela Minus ( eredeti nevén Gabriela Jimeno ) lépett a színpadra, egyszemélyes electro produkciójával. Eddig még sosem hallottunk róla, ezért kíváncsian vártuk a műsorát. Érdekes, a Facebook-oldalán saját maga által TinyDance-nek nevezett műfajú zenéje azt hiszem bejött a magyar közönségnek, az első sorokban néhányan legalábbis nagyon élvezték.

 

 

Ela Minus produkciója után nagyon vártuk az Austra műsorát, rövid átszerelés után jöttek is a színpadra, minden felesleges szöveg nélkül kezdtek egy régebbi számukkal a Feel It Break albumról. Nagy meglepetésünkre a dobok mögött az előbb látott kolumbiai hölgy ült, Katie Stelmanis mellett csak a fiúk ( basszus és billentyűk ) álltak a színpadon, sehol a youtube- videókról ismert felállás. Ennek ellenére nekem nagyon tetszett, ahogyan az album-változatokhoz képest felpörgetett, tuningolt ismerős számokat játszották. Kicsit több mint egyórás koncertjükön az új album mellett régebbi, ismert számaik is elhangzottak, talán az egyik legismertebb, a Lose It is.

Katie különleges hangja szerintem csak csiszolódik az évek múlásával, élöben szerintem nem tűnt olyan visszafogottnak, mint az albumokon. Összességében az egész zenekar óriásit alakított, a közönség kétszer is visszatapsolta őket. Ezzel együtt számomra kicsit gyorsan eltelt ez az egy óra, még hallgattam volna őket.

Ismét egy színvonalas és jó hangulatú koncertet láthattunk, minden percét élveztük.

 

Megosztás, ha tetszett...Share on facebook
Facebook